/ iStock/Getty Images
Със специални декори професионалният фолклорен ансамбъл „Мизия“ в Търговище ще отбележи 60-ата годишнина от създаването си.

Юбилейният концерт-спектакъл е под надслов „Великденски картини“ и ще се състои на 29 април в Драматичния театър в областния град, информират от общинския пресцентър.

Художественият ръководител на състава Любчо Василев подготвя концерт в две тематични части. Първата ще представи произведения, показвани от ансамбъла от втората половина на миналия век до днес. Втората част са новите произведения, в основата на които е вплетена темата за Великден. 

Сценичните декори, които публиката ще види, са нови и изработени по поръчка специално за юбилейния концерт. Фирма от Бургас е работила по предварително зададена от ръководството на ансамбъла концепция, обясни пред БТА Светла Манолова – артистичен секретар на ПФА „Мизия“. В бъдещите планове на ансамбъла е дигитална сценография. 

Пропуските за празничната проява са безплатни. Те могат да бъдат получени от репетиционната зала на ансамбъл „Мизия“ на ул. „Стефан Куцаров“ 1.

Предвижда се спектакълът да бъде представен повторно, като част от културната програма на Традиционния пролетен панаир през май.
БТА