/ БГНЕС
Два пожара с преки материални загуби са погасили за горепосочения период от време екипи на службите пожарната в областта. При единия от тях - в къща в Опака, е пострадал 61-годишен мъж, който е получил леки обгаряния.

Пожарът е тръгнал от въглен от печка на твърдо гориво в дома му. Погасен е от екип служители на РСПБЗН-Попово, като за гасенето му са използвани 12 000 л вода. Унищожени са 50 кв.м покривна конструкция, 20 кв.м разгърната площ, и са опушени 10 кв.м стени.

Служители на пожарната вТърговище са реагирали на получен сигнал за пожар в кухня на къща в с. Давидово, община Търговище, възникнал вследствие на неправилно ползване на нагревателен уред - оставена без надзор включена скара е подпалила аспиратор.

Сградата е спасена от огъня. Дежурни екипи на службата са оказали съдействие за изтегляме на закъсали в снежни преспи и снегонавявания два леки автомобила в близост до хижа „Младост“ край Търговище.

За периода са ликвидирани без преки материални загуби и три пожара, възникнали в коминни тела поради неправилно ползване на отоплителни уреди  - в апартаменти в жилищни блокове в кв. „Запад 2“ на Търговище и на улиците „Ген. Тотлебен“ и „Волга“ в гр. Омуртаг.