/ iStock/Getty Images
Обвиняемият опитал да избяга от местопроизшествието
Съдът уважи искането на прокуратурата и постанови постоянен арест за 44-годишния мъж, привлечен към наказателна отговорност за причиняване на тежката катастрофа със загинало 16-годишно момче край Търговище, съобщиха от обвинението.

Аргументите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление, бяха взети предвид и мъжът остава в ареста.

Тежка катастрофа край Търговище, загинало е 16-годишно момче

Мъжът е обвиняем за тежък  инцидент, случил се на 13 август на пътя София-Варна, в района на Омуртаг. По време на движението си, след разклона за село Божурка, 44-годишният водач предприема маневра за изпреварване на три товарни автомобила на забранен за подобни действия пътен участък.

Така той става причина за сблъсък с насрещно движеща се кола. Вследствие на възникналото пътнотранспортно произшествие на място е загинало 16-годишно момче, пътуващо в него.

Тежко е пострадал и спътникът на момчето, който е настанен в Реанимацията на МБАЛ-Търговище. Мъжът е починал от травмите си на 15 август. Леки наранявания имат и други пътуващи във втория автомобил.

Обвиняемият опитал да избяга от местопроизшествието, но бързо бил установен от униформени. Той беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение спрямо него.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.