/ ThinkStock/Getty Images
Общинските съветници в Търговище даряват предпазни средства на Центъра за спешна медицинска помощ. Дарението е по инициатива на всички 33-ма общински съветници които събраха лични средства, съобщи председателят на Общинския съвет Емине Якубова.

Първи осъден за нарушаване на карантина в Търговище, отива в затвора за 6 месеца

Закупени са 120 предпазни шлема, 120 защитни облекла (защитни гащеризони с качулка); 120 маски с активен въглен с филтър лукс, 27 кутии ръкавици
. Предпазните средства са крайно необходими за на екипа на центъра от коронавируса и са връчени от Емине Якубова на директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Янка Андреева.

Инициативата възникна след проведени разговори между съветниците от политическите групи, представени в Общинския съвет в Търговище, като се стигна до единно решение, предпазните средства да бъдат дарени на Центъра за спешна медицинска помощ в областния град, обяснява Якубова.

Намаляват поставените под карантина в област Търговище

"Този жест на благотворителност дойде малко преди светлите великденски празници, с мисълта да възродим надеждата за доброто вътре в нас, провокирани от стремежа за съпричастност, необходим за всички наши съграждани"
, подчертава Емине Якубова. Д-р Янка Андреева е благодарила на всички общински съветници за благородната постъпка.
БТА