Наградиха полицаите, хванали мъж без книжка, откраднал три коли за два дни в Търговище, съобщиха от полицията.

МВР

В кабинета на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Мариан Михайлов бяха наградени двама млади служители на група „Охрана на обществения ред“ към сектор „Охранителна полиция“.

С негова заповед Славомир Славов и Весимир Добрев бяха отличени с „Писмена похвала“ за проявен висок професионализъм и съобразителност при изпълнение на служебните си задължения.

Мъж без книжка открадна три коли за два дни в Търговище

Лично ст. комисар Михайлов връчи на младите си колеги благодарствени грамоти, като ги поздрави за достойното поведение и им пожела да заслужат още много награди по време на службата си. На церемонията присъства и прекият ръководител на отличените - началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Светлин Петев.

Славомир Славов и Весимир Добрев работят в патрулно-постовата дейност на Районното управление малко повече от две години: 26-годишният Славомир - като водач на патрулен автомобил, а 23-годишният Весимир - като полицай.

МВР

Те двамата били дежурен екип със служебен автомобил в нощта на 20 срещу 21 септември. При един от осъществените от тях обходи - около 01:15 часа на 21 септември, забелязали необичайни маневри от страна на водач на движещ се по бул. „Александър Стамболийски“в посока бул. „Трайчо Китанчев“ автомобил „БМВ“, след като видял полицейския патрул.

Полицаите Славов и Добрев своевременно са спрели по съответния надлежен реч автомобила за проверка. На място установили, че той се управлява от 24-годишен водач, който не притежавал свидетелство за управление на МПС.

В хода на проверката било установено още, че водачът е отнел противозаконно автомобила същата вечер в централната част на града. Бил му е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, и е бил арестуван.

По този начин благодарение на проявените от двамата млади полицаи бдителност, съобразителност и професионализъм, те са предотвратили теоретична опасност от възникване на пътен инцидент в късните часове на нощта с автомобил, управляван от неправоспособен водач.

МВР

Същият е бил  задържан за срок до 24 часа. В хода на разследването е установено, че предишният ден този водач е отнел противозаконно и други два автомобила, паркирани на различни места в областния град.

Вечерта автомобилите са били намерени оставени от него на две улици в града, без констатирани по тях липси или нанесени материални щети. Установено е, че 24-годишният се е възползвал от факта, че колите са били оставени отключени, с контактните ключове на таблата.

По случаите се водят разследвания.