/ iStock/Getty Images
28-годишен мъж е загинал при катастрофа на път I-4 София - Варна при км 241 до разклона за село Буховци, съобщиха от ОДМВР - Търговище. Инцидентът е станал на 29 май 2020 г. около 17.55 часа в община Търговище на път I-4 София - Варна при км 241 в близост до разклона за с. Буховци.

28-годишен правоспособен водач от гр. София, управлявайки лек автомобил „Ситроен С 2” с транзитни номера в посока Шумен – Търговище, при навлизане в лява крива е изгубил контрол над управлението. Лекият автомобил се е завъртял и е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал в правомерно движещ се там товарен автомобил „Мерцедес Вито” със софийска регистрация, управляван от 35-годишен от с. Мосомище, обл. Благоевград.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил е загинал на място. Служители от дежурния екип на РСПБЗН-Търговище с помощта на специализирана техника са помогнали за изваждането на затисналите в товарния автомобил вследствие удара водач и пътник. Водачът му е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на колянна капачка, а пътувал в този автомобил 30-годишен мъж е настанен в същата болница с луксация на дясна китка, и двамата – без опасност за живота им. Извършен е оглед на местопроизшествието. Започнато е досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.