Нова площадка за свободно разхождане на кучета изгради Общинското предприятие "Флора" в Търговище.

Тя се намира в обновения парк "Роден кът", в близост до тренировъчното футболно игрище на стадион "Неделчо Камов", информират от Общината.

Теренът, на който се намира площадката, е с площ от малко над половин декар. Там са монтирани различни съоръжения за забавление и игра на домашните любимци - тунел, рампа, препятствия и други.

Финансират четири двойки в Търговище за инвитро процедури

Поставени са и пейки, както и кошче за кучешки отпадъци. Очакванията са с новата площадка да се ограничи свободното пускане на кучета из тревните площи в парк "Роден кът", където играят много деца. Собствениците на домашни любимци да използват новото съоръжение, апелират от администрацията.

На територията на града има изградени и други две площадки за кучета - в парк "Борово око", която се ползва от 2015 г. и в квартал "Запад" 1 - за по-дребни породи кучета.

Определени са и зони за разходка на кучета. Това са: площите зад стадион "Димитър Бурков" и тренировъчното игрище; в районите на боровата гора, парк "Юкя" и работническия стадион; терените срещу блок 40 в квартал "Запад" 2 и до блокове 25 и 26 в квартал "Запад" 1.
БТА