ВиК Бургас
ВиК Бургас / netinfo
Жители на бургаския комплекс "Меден рудник" газят през "малка река", която се излива периодично пред домовете им. През няколко дни, служители на ВиК – Бургас пристигат, отварят противопожарен кран пред бл. 97 и си отиват, съобщават слушатели на "Дарик".
 

ВиК Бургас
netinfo

"Водата се излива часове наред, все едно имаме река пред блока. Имало е и случаи, в които този кран стои отворен цял ден. Цялото това упражнение се повтаря вече година. Кой в крайна сметка я плаща тази вода? Не знаем какво правят – налягане ли изравняват!? Като намалее налягането, идват и го спират. Ами, ако на пожарникарите им потрябва повече вода?", питат се живеещи в района.
 

ВиК Бургас
netinfo

По думите им, кръстовището на метри от противопожарния кран, е кърпено повече от пет пъти за последните две години. Само преди няколко дни, проблемният участък бил асфалтиран, след окато громна дупка месеци наред кривила джанти на преминаващите оттам автомобили.
 

ВиК Бургас
netinfo

"Тук е една от най-ниските точки на комплекса. При всеки дъжд всичко се стича наоколо. Има отводняване, но не може да поеме цялата вода. От време на време идват да прокопаят една вада, по която водата се излива към нивите. Ако не е дъжда, кранът ще тече. В чудо се видяхме", гневят се хората. 

ВиК Бургас
netinfo


Пред "Дарик" шефът на ВиК - Бургас обясни, че не е запознат със случая. "Ще проверим какво се случва там. Единственото логично обяснение за отварянето на крана е източването на водопровод, за да се отстрани авария", каза инж. Генчо Тенев.