Зъболекарите няма да стачкуват, джипитата решават тази вечер
Зъболекарите няма да стачкуват, джипитата решават тази вечер / dariknews

РЗОК - Стара Загора получи и преведе парите по сметките на общопрактикуващите лекари, зъболекари и специалисти.Това каза за Дарик директорът д-р Славка Йорданова.

"Да, по сметките на повечето колеги постъпиха средства, които са за извършени услуги по касата за януари. Закъснението е близо 1 месец, но ние няма да стачкуваме, защото след среща с националното ни ръководство премиерът ни увери, че няма да има подобни закъснения. Решението ни е само за стоматолозите. Не коментираме решението на колегите общопрактикуващи лекари", каза за Дарик председателят на Регионалния зъболекарски съюз д-р Петя Колева.

"Все още не е ясно дали старозагорските джипита ще затворят кабинетите си, окончателното решение предстои да бъде взето на общото събрание тази вечер от 19 часа", информира председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Георги Бакоев.

Пред Дарик някои от семейните лекари коментираха, че по сметките им вече са постъпили пари и те не биха участвали в ефективни стачни действия на този етап, но биха стачкували, ако закъснението се повтори.