Животновъди ще блокират АМ”Тракия” на 1 април
Животновъди ще блокират АМ”Тракия” на 1 април / Dariknews.bg
Животновъди ще блокират АМ”Тракия” на 1 април
27324
Животновъди ще блокират АМ”Тракия” на 1 април
  • Животновъди ще блокират АМ”Тракия” на 1 април

Започна срещата между земеделския министър Мирослав Найденов и браншовите организации в сектора.

"Ако до 31 март не ни бъдат изплатени дължимите суми, ще блокираме Автомагистрала "Тракия" при пътния възел със село Труд и Пловдив. Протестът ще бъде мирен. Предупредили сме местните власти", каза за Дарик минути преди да влезе в срещата председателят на Браншовия съюз на животновъдите в България Динко Господинов.

Представителите на браншовите организации в земеделието са подписали обща декларация, която ще представят на министър Найденов.

"Нашите организации от три години алармират, че сектор животновъдство е обречен на гибел. Това показва и справка от Министерството на земеделието и храните, че животновъството в България е намаляло с 19-20% през миналата година", коментира Динко Господинов.

На срещата със земеделския министър председателите на браншовите организации ще настояват за среща с министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, на която да се обсъдят проблемите и решенията в сектора.  Фермерите настояват да им бъдат изплатени дължимите суми по европейски субсидии.

"От началото на тази година не е преведен и лев по сметките ни", обясни още Динко Господинов.

Декларацията, с която ще се запознае министър Найденов, е подписана от шест браншови организации в сектор животновъдство.  

В прикачения звуков файл ще чуете какво каза пред Дарик радио председателят на Браншовия съюз на животновъдите в България Динко Господинов.