Жена ще бъде кандидатът за кмет от БДЦ
Жена ще бъде кандидатът за кмет от БДЦ / DarikNews.bg

Почти сигурно е, че жена ще бъде кандидатът за кмет от Български демократичен център. Името й ще стане известно до десетина дни, обяви областният председател на новата формация Янко Янков.

Янков ще бъде водач на листата за общински съветници в Стара Загора, а амбицията му е листата да бъде пълна. Да изиска информация за това как се изпълняват обществените поръчки в общината при изпълнението на ремонтите, ще бъде едно от първите неща, които Янков смята да направи като общински съветник. Според него е необходима и промяна в ЗОП, с която да се даде възможност за работа на местни фирми.

„Правим заявка за една от силните политически сили, въпреки че сме млада партия. Ще имаме кандидати за кметове в почти всички общини, като победата ни е сигурна в Мъглиж, където издигаме Делка Алексиева. В Раднево ще подкрепим независимия кандидат Владо Желев, а в Чирпан водим разговори за обща кандидатура с още две партии", коментира Янков и допълни, че на изборите през октомври БДЦ ще се яви самостоятелно.

В началото на този месец, в декларация, общинските ръководства заявяват единодушното си решение да се присъединят към ПП Български демократичен център. Партията е млада, решенията се взимат демократично, а не авториратрно от лидера й, не е участвала в управлението, са част от мотивите на бившите структури на партията на Николай Бареков в Старозагорско. Към БДЦ обаче не се присъединява общинското ръководство на Казанлък.

В политиката е необходим нов морал, а хората, облечени във власт трябва да спазват закона, убеден е Янко Янков и затова награда от 100 лева на всеки, който направи снимка на общественик или местен политик, нарушил Закона за движение по пътищата. 1000 лева пък ще бъде наградата на онзи, който успее да заснеме жълтото камаро на местния политик в нарушение.