Желязко Христов: Даниел Вълчев е стачник №1
Желязко Христов: Даниел Вълчев е стачник №1 / netinfo
Просветният министър Даниел Вълчев ще бъде отличен от КНСБ с почетната титла “Стачник №1 в Републиката”.Това съобщи лидерът на синдиката д-р Желязко Христов.Той набеляза постигнатите резултати от безпрецедентната в най-новата ни история стачка -тази на учителската гилдия.

След приключването и предизвикателствата пред родното образование остават.Една от основните задачи , по която трябва да се работи е разясняването на механизмите на делегираните училищни бюджети.

По този повод в Стара Загора се проведе Национално обучение за Южна България  “Делегираните бюджети на общините в средното образование-опит,предизвикателства и решения”. Обучителният семинар е насочен към синдикалистите от учителския бранш. Според председателя на Независимия учителски синдикат към КНСБ Аспарух Томов е необходимо да бъде изяснена новата практика на въвеждането на делегираните бюджети във връзка с проектобюджет 2008-ма.Целта е да се намери вярната формула, която да стигне и за издръжката на един ученик и за обезпечаването на работните заплати на заетите в средното образование.

Ако не се работи в посока реформа на професионалното обучение лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов прогнозира ново социално напрежение и синдикална борба още по средата на учебната година.