Земното кълбо е в Гълъбово
Земното кълбо е в Гълъбово / netinfo

В град Гълъбово по покана на енергийната компания "Ей И Ес – 3С Марица Изток І" пристигна „Подвижната класна стая – Земното кълбо”. Тя е под формата на надуваем глобус,направен от 24 отделни панела – по един за всяка часова зона. Първи в балона влязоха децата от училище „Васил Левски”.

"След тях идва ред и на малчуганите от другите училища", каза секретарят на община Гълъбово Павлина Колева.

"Чрез демонстрации и игри децата ще се запознаят с проблемите на околната среда и причините за тях. Това е една от най-коментираните теми в нашия град", каза още тя.

„Една от целите на нашата компания е да подкрепяме устойчивото развитие на местната общественост” – допълни кънтри мениджърът на „Ей И Ес” за България Питър Литгоу.
"На територията на община Гълъбово компанията е превърнала в практика съвместните проекти с училищата" ,каза директорът на училище „Васил Левски” Нели Кючукова и благодари за вниманието, което американската компания отделя на децата на Гълъбово.

Интерактивната програма за обществознание, екология и обществени науки е разработена от фондация „Тайм” и финансирана от Програма „Европа” 2002 на Европейската комисия.

: