Здравните работници настояват да получат заплатите си
Здравните работници настояват да получат заплатите си / DarikNews.bg

Около 20 здравни работници от УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович" се събраха на протест в здравното заведение. Хората настояват да получат неизплатените си заплати за месец декември.

„От месец декември не сме получили нито стотинка. Не се знае кога ще получим пари. Не можем да си платим сметките, от банките ни звънят и настояват да си получат вноските по кредитите. Положението е трагично, имаме деца. Синдикатите казаха, че трябва да има хора и ние дойдохме. Тях обаче ги няма тук до нас, а трябва да ни защитават", коментираха здравните работници. Те допълниха, че не желаят да работят повече без заплати.

Много от медицинските сестри обмислят да напуснат болницата и да си потърсят работа другаде.

„Напрежение в болницата има от вчера, създадено е от две клиники - Детска и ОАИЛ. Обяснил съм на колективите, че част от заплатите ще бъдат изплатени от изравнителната субсидия от Министерството на здравеопазването, а останалата част от надлимитните средства от НЗОК", коментира изпълнителният директор на здравното заведение доц. Йовчо Йовчев. Той допълни, че очаква парите от Министерството да постъпят през следващите дни.