Затвор за племенника на Куйович
Затвор за племенника на Куйович / Светла Тенева

Състав на Районния съд в Стара Загора осъди на четири месеца "лишаване от свобода" при първоначален лек режим 18-годишният Сенад Муса Шачирович от град Подгорица. Младежът е племенник на сръбския наркобос Будимир Куйович.

Наказанието бе наложено тази сутрин след споразумение между прокурора, обвиняемия и адвокатката му, одобрено от районния съдия Тодор Минов и влиза в сила веднага.

Според прокуратурата на 29 декември 2007 година в Стара Загора младежът съзнателно е ползвал преправен официален документ за самоличност с невярно съдържание. Става дума за лична карта № 636503440, издадена от МВР - Ямбол на 20 август, миналата година на името на Ангел Пламенов Атанасов, живущ в Ямбол.

Документът е представен пред органите на МВР в Стара Загора за доказване на самоличност.

Припомням ви, че Шачирович бе открит от полицаите в едно от жилищата, ползвано от Куйович и неговата група за трафик на наркотици, в която има и старозагоец. Младежът е син на сестрата на сръбския наркобос. На въпрос какво прави в жилището, той отговорил, че е дошъл при свои близки.

Не може да се търси наказателна отговорност за съставянето на фалшивия документ, а само затова, че е използван за доказване на самоличност пред МВР органите. При изтърпяване на наказанието ще бъде приспаднато времето, в което младежът е в ареста. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена от Районния съд и потвърдена от Окръжния съд в Стара Загора през месец януари.

До споразумението се стигна и след като Шачирович призна вината си, взет е предвид факта и че той не е осъждан.  Следва Районният съд да уведоми правосъдното министерство за наложеното наказание на чуждия гражданин, а министерството ще определи къде то да бъде изтърпяно, обясниха запознати.

По предложение на Окръжна прокуратура - Стара Загора след законоустановената процедура за трансфер на осъдени лица в България се очаква Шачирович да бъде предаден на властите на Република Черна гора, които го издирват.