Затварят участък от централния булевард в Стара Загора
Затварят участък от централния булевард в Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Южното платно на булевард „Цар Симеон Велики" в участъка от булевард „Свети Патриарх Евтимий" до булевард „Крайречен" ще бъде затворено от понеделник. Това се налага заради извършване на рехабилитация на булеварда.

Кметът Живко Тодоров вече подписа заповедта за въвеждането на временна организация на движението в тази част на града. Съдействие са обещали и от сектор „Пътна полиция" на областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Движението на личен, обществен и договориран транспорт, както и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка, в този участък ще остане спряно до 25 август. През този период движението ще се осъществява двупосочно в северното платно на булеварда.

Ремонтът на северното платно на бул. „Цар Симеон Велики", в участъка от бул. „Св. Патриарх Евтимий" до бул. „Крайречен", трябва да започне от 26.08.2013г. и да завърши на 16.09.2013г. За целта в участъка ще бъде спряно движението на всички МПС. Движението ще се осъществява двупосочно в южното платно.

За безпрепятственото извършване на строителните и монтажни работи ще бъдат осигурени знаци, а където е необходимо ще се подмени вертикалната пътна маркировка.

Ще бъде разпоредено на административно бюро „Изток" да се уведомят домоуправителите в участъка за ремонтните дейности.