Засилен полицейски контрол по празниците
Засилен полицейски контрол по празниците / DarikNews.bg, архив

Полицията ще осъществява засилен контрол, за да се гарантира безопасността по време на коледните и новогодишните празници. Районните управления "Полиция" в областта вече са създали организация за засилено присъствие в местата, свързани с масово събиране на хора през предстоящите празници. Под допълнителен контрол ще бъдат заведения за развлечение и хранене, коледни и новогодишни базари, храмове и манастири, места за подслон, както и пътищата с висока интензивност на движението.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия без съответните разрешения, повредени пиротехнически изделия или в разкъсана стандартна производствена опаковка, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Предвидените глоби за нарушителите са от 500 до 2000 лв. и / или имуществена санкция от 3000 до 10 000 лв.

От ОД на МВР - Стара Загора припомнят, че е забранено хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места - здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове и манастири, в транспортни средства и закрити помещения дори в новогодишната нощ.

В навечерието на празниците криминалистите съветват гражданите да бъдат дискретни при напускане на дома и при пазаруване, защото суматохата и оставеният без надзор дом са добри предпоставки за кражби.