Засилен полицейски контрол по баловете
Засилен полицейски контрол по баловете / Дарик - Стара Загора

Старозагорските полицаи и тази година ще осигурят охрана на обществения ред, сигурността и безопасността на абитуриентски тържества.  

Полицията ще следи за пътни инциденти, преди, по време и след тържествата. Ще се осъществява превантивен контрол за употреба на алкохол и неправоспособност. Ще се извършват проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзии с абитуриенти. 

"Призоваваме родителите да осигурят такси или шофьор за децата след приключване на абитуриентската вечер", каза в сутрешния блок на Дарик радио пресаташето на Областна дирекция на МВР Стара Загора Йонка Георгиева.

Тя припомни, че инцидентите обикновено се случват в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове.

От „Пътна полиция" ще следят за превишена скорост, отнемане на предимство, шофиране в нетрезво състояние, както и за други нарушения на Закона за движение по пътищата.

"Съветът ми към родителите е да не дават ключовете от личните си автомобили на децата", допълни още Йонка Георгиева.

Взети са мерки и за ограничаване използването на пиротехнически изделия. 

Ако станете свидел на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред, не забравяйте да се обадите на тел. 112 или на тел.166.