Засилен контрол на пътя към морето
Засилен контрол на пътя към морето / netinfo

За предотвратяване извършването на груби нарушения на Закона за движение по пътищата и възникването на пътни инциденти по пътя към морето, от 14.00 до 20.00 часа вчера на територията, обслужвана от РПУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за контрол върху безопасността на движение, съобщиха от пресцентъра на полицията.

От пътния възел на автомагистрала “Тракия” с път І-5 до разклона за село Братя Кунчеви на път ІІ-66, екипи на РПУ – Стара Загора осъществяваха засилен превантивен контрол относно спазването на скоростните режими; неправилното и рисково изпреварване, създаващо реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия и установяване на неправоспособни или нетрезви водачи.

По време на операцията са проверени 65 моторни-превозни средства и са съставени 17 акта за установени административни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Пътна полиция предупреждава водачите, че до края на летния период ще има наситено активно полицейско присъствие по пътищата в региона през цялото денонощие.