Започва санирането на училища и детски заведения в Раднево
Започва санирането на училища и детски заведения в Раднево / DarikNews.bg, архив

Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение постъпилите жалби срещу Решение на Кмета на Община Раднево за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и извършване на съпътстващи СМР в общинската образователна инфраструктура".

С това се даде старт на изпълнението на основните дейности по проект „Осигуряване на съвременна образователна среда за деца и ученици в Община Раднево, чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура". Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие".

Ремонтните дейности обхващат сградите на І ОУ „Св. Климент Охридски" - гр. Раднево, СОУ „Гео Милев"- гр. Раднево, ОУ „Поп Минчо" - с. Коларово, ЦДГ 1 "А. Черковски" и филиал - гр. Раднево, ЦДГ 4 „Здравец" - гр. Раднево, ЦДГ „Радост" - с. Сърнево.

Започнала е подготовката за организация на учебния процес в детските и учебните заведения. До момента са проведени няколко срещи с директорите на детските градини и училищата, както и с представители на РИО на МОН, с цел осигуряване нормално протичане на учебните занятия.