Започва процедурата за преместването на АГ-комплекса
Започва процедурата за преместването на АГ-комплекса / Dariknews.bg, архив

До няколко дни ще бъде обявена процедурата за строителството на сектор „Акушерство". Веднага след като той бъде готов ще се пребазира и Клиниката по неонатология, тъй като двете отделения вървят заедно, коментира в студиото на Дарик радио изпълнителният директор на старозагорската болница доц. Йовчо Йовчев. Последна ще бъде пребазирана Клиниката по гинекология. Парите за ремонта са осигурени от Министерството на здравеопазването.

Идеята е в рамките на тази година АГ-комплексът бъде преместен в сградата на болницата. На сградата, в която се намира в момента, ще бъде направена пазарна оценка. Един от вариантите е да бъде продадена и с парите да се погасят част от задълженията, каза доц. Йовчев.

Той допълни, че към момента задълженията на старозагорската болница са намалени с 3 500 000 лева. Загубите за миналата година са в размер на 200 000 лева.

„Не сме пропуснали нито една сума към фирмите, с които имаме споразумения за разсрочено плащане. Това дава възможност нещата да бъдат планирани, да бъдат намалени цените, да се ясни параметрите на разходите", коментира директорът на болницата.

Съкращения в лечебното заведение няма да има. Доц. Йовчев се надява, че с реорганизация болницата ще продължи да бъде в стабилно състояние.

Според него е задължително да има минимална основна заплата за всички отделения, а тези с добри показатели да получават над тази сума.