Започва международен тенис турнир
Започва международен тенис турнир / БГНЕС

Стара Загора е домакин на тенис турнир от сериите „Фючърс". Надпреварата, която ще се проведе на кортовете на тенис клуб „Августа Траяна", стартира днес и ще приключи на 30 юни

Това е петото състезание от календара на Международната тенис федерация (ITF), което ще се проведе в България през 2013 година. Турнирът е с награден фонд 10 000 долара. Шампионът в него ще вземе 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара. За финалиста остават 10 точки и 848 долара от общата сума. Купата на победителя ще връчи кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

До момента за участие в основната схема и квалификациите са се записали 73 състезатели от 20 държави. В турнира ще участват Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов, които са част от отбора на България за „Купа Дейвис" .

Главен съдия на "фючърса" ще бъде най-добрият наш рефер Веселина Донева. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация по тенис. Срещите от турнира, които започват в 10.00 ч. в събота, 22 юни, могат да се наблюдават безплатно.