Започна ремонтът по улиците на Казанлък
Започна ремонтът по улиците на Казанлък / DarikNews.bg, архив

Веднага след като времето позволи да се работи по ремонта на уличната мрежа в общината, на 2 март Община Казанлък започна запълването с бетон на дупките по уличните платна в града с най-голяма дълбочина - над 30 см. Само през този ден бяха положени 5,5 куб. метра бетон.

4-членна комисия, водена от старши експерта инж. Ботьо Бонев и служители в техническата служба за три дни обходиха всички улици в Казанлък и измериха разрушенията по асфалтовите настилки.

Те отбелязаха местата по 41 улици в града, където дупките след минусовите температури, изключително лошото зимно време и липсата на цялостни ремонти през последните години се нуждаят неотложно от запълване и ремонт на участъците. Първи са запълнени с бетон дупките по улиците с по-интензивно движение като бул. „Никола Петков", бул. „Освобождение", ул. „Ал. Стамболийски", ул. „Шипченска епопея", ул. „Ген. Драгомиров". Работата в тази посока продължава.

Същевременно се прави подготовка за закупуване на гореща асфалтова смес за ръчно полагане с цел запълване на дупките, които са с по-малка дълбочина, но имат по-голяма площ. Тази технология, за разлика използваната през последните години в общината, е най-удачна и с най-голяма устойчивост на покритието. При подходящи температурни условия ще започне и тази дейност. За целта ще бъдат закупени необходимите машини като валяк за валиране, машина за рязане на асфалт и бетон и машина за трамбоване - тип пачи крак.

Община Казанлък подготвя документите за обявяване на две обществени поръчки, свързани с асфалтирането и ремонта на улиците на територията на общината - в град Казанлък, във всички населени места и общинската пътна мрежа. Съгласно Инвестиционната програма на Общината за тази дейност в бюджета са предвидени 1 798 200 лв. с ДДС.

Подготвя се и втора обществена поръчка за закупуване на каменна фракция и емулсия за запълване на уличните дупки по технологията „Печматик". Предвидените общински средства за това са 225 000 лв.