/ Община Стара Загора
По покана на Министерството на туризма и посолството на Република България в Москва, заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова участва в Координационен съвет по туризъм на Министерството на културата на Русия. На форума, който се проведе на 26 април в Етнографски комплекс „Етномир“, близо до столицата Москва, България е била представена още от експерти на Министерството на туризма и на общините Варна, Ямбол и Чепеларе.
 

Красимира Чахова участва в туристически форум в Русия
Община Стара Загора


В тематичния раздел „Развитие на международното сътрудничество в сферата на туризма“, тя направи презентация за възможностите за исторически и религиозен туризъм в Стара Загора и региона. В петминутното eфектно видео, атрактивно и с подходящ текст са откроени основните връзки между руския и българския народ – вярата и общото историческо минало, чрез забележителни монументи и православни храмове в района на Стара Загора.
 

Красимира Чахова участва в туристически форум в Русия
Община Стара Загора


На форума са присъствали над 170 представители от 85 региона в Русия, както и Олга Ярилова – директор на Департамента по туризъм и регионалните политики в Министерството на културата на Русия, регионални министри на туризма, Майя Ломидзе – изпълнителен директор на Асоциацията на руските туроператори АТОР, туроператорски фирми и други.
 

Красимира Чахова участва в туристически форум в Русия
Община Стара Загора


Българската делегация е посетила и град Калуга, където е била приета от Калужкия и Боровския митрополит Климент. На срещата в Калужката епархия са присъствали игумен Мефодий (Пронькин) – секретар на Калужката епархия и
Тамара Анохина – заместник-председател на Комисията по религиозно образование. „Много свети места са запазени от руските и българските земи, а общите светци духовно обединяват двете страни", подчертал митрополитът, по време на срещата си с българската делегация.
Община Стара Загора