Зам.-кметът Цонкова поздрави параолимпийците
Зам.-кметът Цонкова поздрави параолимпийците / Община Казанлък

„Поздравявам ви за силата и стоицизма, за това, че се борите и постигате успехи, възхищавам ви се", с тези думи се обърна заместник- кметът на Община Казанлък Лилия Цонкова към параолимпийците, които си дойдоха с 8 медала от Световните игри в Сочи. По време на срещата те обсъдиха вариантите за по-достъпна градска среда за хората в неравностойно положение.

На разговорите присъстваха Даниела Тодорова, Ружди Ружди, Мустафа Юсеин, техният треньор Радостин Тодоров, Светла Миткова, Дечко Овчаров.

Атлетите споделиха пред заместник-кмета за трудностите, за изпитанията и за подготовката преди всяко състезание, както и за бъдещите планове, като на преден план е олимпиадата, която ще се проведе през 2016-та година в Рио. В отминалото състезание в Сочи участие взеха 35 страни, като България се нарежда на 2-ро място след Русия с цели 16 медала.

„Ще се радваме на успехите ви и занапред, ще направим всичко по силите си, за да ви помагаме, защото се гордеем с вас и онова, което правим, е от сърце!", в това увери параатлетите заместник- кметът Лилия Цонкова. Тя им подари спортни екипи с благодарност, че прославят Долината на розите по света.