Загорка АД получи отличието Дарител на годината за 2012
Загорка АД получи отличието Дарител на годината за 2012 / netinfo

Компанията „Загорка" АД за пореден път получи обществено признание за своите усилия в посока на корпоративната социална отговорност. Пивоварната получи наградата „Дарител на 2012 година", в категорията Корпоративен дарител.
Наградата отбелязва успешното сътрудничество на компанията с Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора.

През 2012 компанията е дарила общо 82 303 лв. за осъществяването на седем проекта в посока опазване на околната среда в Старозагорска област. Тази година инициативата се провежда под ново име - Загорка Зелен Фонд. След публичен конкурс бяха избрани шест проекта, за чиято реализация, „Загорка" АД отпуска безвъзмездни дарения на стойност 73 019 лв. Дейностите по проектите започнаха в началото на месеца и ще продължат до края на ноември тази година.

Наградата „Дарител на годината" се връчва за осма поредна година на компании и личности за техния принос в развитието на благотворителността на местно ниво от АОФБ. Асоциацията на обществените фондации в България включва обществени фондации от цялата страна и в мисията й е заложен стремежът да се подкрепя развитието на гражданското общество чрез набиране на дарения и насочването им към инициативи, които отговарят на обществени нужди.