„Загора Данс“ празнува 10-годишен юбилей в обновена зала
„Загора Данс“ празнува 10-годишен юбилей в обновена зала / личен архив

Старозагорският клуб по спортни танци „Загора Данс" отбелязва своя десети рожден ден в обновена зала.

Тази вечер от 18.00 часа, на четвъртия етаж, в старата сграда на Пътно Областно Управление - Стара Загора, състезатели и приятели на клуба ще отпразнуват двойния празник.

Частна инвестиция е спомогнала за цялостното подменяне на подова настилка, дограма, ел. инсталация. Старата дървена ламперия е премахната и на нейно място е поставен гипсо картон. Превръщането на залата в уютна база е струвало 35 хил. лева, като от „Загора Данс" отправят благодарност към всички бизнес партньори, които са спомогнали за реализацията на наложителния ремонт. Шампионите и децата, които тренират в „Загора Данс" ще го правят и под изцяло нов таван, с осветление, което не е било ремонтирано от 1985 г., обясняват от клуба.

Загора Данс празнува 10годишен юбилей в обновена зала
netinfo

Точно на 27 май, през 2005 г., Александър Александров, който и до днес е старши треньор в клуба, сбъдва мечтата си и създава „Загора Данс". През десетте години, клубът е участник в почти всички състезания организирани от Българската федерация по спортни танци, в която членува. Домакинствал е на десет състезания, от които четири Купи България и един Международен Турнир - ZAGORA OPEN CUP 2013. Техни състезатели са носители на десетки международни и национални отличия.

Тази година „Загора Данс" подготвят и нов треньорски състав - Валентин Иванов и Анна Димитрова, които към момента са активни състезатели. В клуба тренират и още 7 състезателни двойки, както и седем соло състезателки. Част от „Загора Данс" са и две школи -съответно от 4 до 10 години и над 10 години, където приблизително танцуват общо около 40 деца.