Задържаният следовател е бил подведен
Задържаният следовател е бил подведен / netinfo

40-годишен следовател от Окръжна следствена служба - Стара Загора е задържан в момент на получаване на подкуп от 50 евро, съобщиха от пресцентъра на областна дирекция "Полиция".

Следователят с инициали С. С. е задържан в момент на получаване на парите в питейно заведение в центъра на Стара Загора вчера около 16.30 часа.

Той е бил задържан при съвместна операция на сектор "Борба с организираната престъпност" при ОДП - Стара Загора, главна дирекция "Борба с организираната престъпност, Софийска градска прокуратура и националната следствена служба.

По случая е образувано следствено дело в Националната следствена служба. От Софийска градска прокуратура заявиха пред репортер на Дарик, че могат да дадат повече информация по случая в ранния следобед.

На 40-годишния С. Славов е взета мярка за неотклонение "подписка", научи Дарик радио.

Като "неприятен" описа случая със задържането му вчера заместник-директора на Окръжната следствена служба Пейчо Пеев. По думите му Славов бил добър служител, без да създава проблеми, работел в службата вече 7-8 години. След делата, по които е работел, са за кражби и тежки криминални престъпления.

Славов бил подведен, твърдят запознати със случая.

Необяснимо е защо се е забъркал в историята с 50-те евро при положене, че делото, за което се смята, че е причина за подкупа, е старо и приключено с мнение за съд.

Става дума за дело, образувано след инцидент през май 1999 година - изнасилване на 17-годишно момиче в старозагорски квартал. Трима мъже са обвинени в изнасилването.

Делото е връщано вече два пъти обратно в следствието, заради необходимостта от провеждане на нови следствени действия.