Задържаха за 72 часа жена за документна измама за близо 200 хиляди лева
Задържаха за 72 часа жена за документна измама за близо 200 хиляди лева / DarikNews.bg, архив

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това,че в периода август 2015-март 2016 година в Стара Загора и Варна чрез използване на неистински документи - 93 броя договори за потребителски кредити, сключени между финансова институция и различни лица без тяхно знание, е получил без правно основание отпуснатите по кредитите суми в общ размер на 190 500 лева.

По делото са извършени претърсвания и изземвания на два адреса в Стара Загора, иззети са веществени доказателства.

На 13 април П.Л., на 31 г., е привлечена в качеството на обвиняема и с постановление на Окръжна прокуратура - Стара Загора и е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура - Стара Загора ще внесе искане в Окръжен съд - Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Установено е че сумата от 190 500 лева е била преведена по 13 броя банкови сметки, открити на името на обвиняемата и на дружества, управлявани от нея.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Извършват се множество действия по разследването, като предстои назначаване на експертизи, разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.