Задържаха организирана престъпна група
Задържаха организирана престъпна група / netinfo
Заловиха престъпна група, която е източвала данъчен кредит по ЗДДС в особено големи размери. Задържани са 6-тима души от Стара Загора, които са действали на територията на цялата страна. Групата е задържана при проведена специализирана полицейска операция на сектор "Борба с организираната престъпност" при ОД на МВР - Стара Загора, със съдействието на Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност", под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Задържаните са извършвали фиктивни търговски сделки на територията на страната, фиктивни вътрешнообщностни сделки с фирми, регистрирани в Румъния и Гърция и неправомерно усвояване на данъчен кредит по ЗДДС. Групата е наблюдавана повече от пет месеца, съобщи наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Нели Маринова “Предполага се, че усвоеният данъчен кредит е в особено големи размери, които предстои да бъдат уточнени в хода на разследването”.

Организатор на групата е 32-годишният Росен Василев Драгнев. Той е задържан в София, а срещу него има внесен обвинителен акт и за предишно данъчно престъпление.

При акцията са иззети голямо количество счетоводни документи, фалшиви печати на държавни и финансови институции, банки, нотариуси, както и на Министерство, касови апарати и други доказателства, свързани с престъпната дейност на групата.

Срещу шестимата е повдигнато обвинение по чл.321, ал.1 и чл. 321, ал. 2 от НК. В законоустановения срок ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” – заяви прокурор Маринова.