39-годишния мъж е с повдигнати четири обвинения
Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа мъж за нанесена телесна повреда при условията на домашно насилие, нарушена заповед за незабавна защита и изнасилване в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

На 12 януари спрямо 39-годишния мъж са предявени четири обвинения. Първото обвинение спрямо него е за това, че на 8 януари е извършил съвкупление с 37-годишната жена, като я принудил със сила.

Задържаха мъж, влачил и удрял приятелката си, а друг заплашвал бившата си да я залее с киселина

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на 8 януари в условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на жената.

Той е обвинен още, че на 8 януари в условията на домашно насилие, е причинена лека телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в болезнен оток на шията, кръвонасядания по ръцете и краката,контузия на корема.

Той е обвинен и за това, че не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, постановена по гражданско дело на Районен съд-Стара Загора, която го задължава да се въздържа от извършване на насилие и му се забранява да приближава на разстояние по-малко от 50 метра пострадалата, както и жилището ѝ и училището, което посещава детето ѝ за срок от шест месеца.

Задържаха мъж, ударил и заплашил съпругата си в Стара Загора

Мъжът и жената живеели на семейни начала. Той е започнал да упражнява психическо и физическо насилие спрямо нея. Жената е подала сигнал в съда, след което били издадени две заповеди за защита от домашно насилие, които обвиняемият многократно е нарушавал.

В хода на разследването е извършен разпит на жената и други свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествие и изземване на вещи, по които има следи от престъплението.

Назначена е и съдебномедицинска експертиза.