Задържаха двама заради наркотици
Задържаха двама заради наркотици / Dariknews.bg, архив

Двама души на 30 и 31-години са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, осъществена на територията на село Средец.

Лицата са задържани непосредствено до входа на къща, намираща се в селото. При извършено претърсване и изземване в двора на къщата, стопанисвана от 59-годишен мъж е установено, че задържаният му син отглежда в парници общо 22 бр. растения марихуана, с височина между 180 см. и 250 см., (21,3 кг. зелена тревиста маса).

При последвалото претърсване и изземване в лек автомобил, управляван от 31-годишния мъж е намерена и иззета около 2 гр. зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Намерено е и е иззето и кафяво прахообразно вещество, около 6 гр., което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин.

Извършено е претърсване и изземване и в дома на същия мъж в гр. Стара Загора, кв."Трите чучура", където е намерена и иззета електронна везна, както и останки от кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хероин.

По случая е образувано досъдебно производство.

30-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в Първо районно управление на полицията в Стара Загора. 31-годишният мъж е с наложена от Районна прокуратура мярка "задържане под стража за срок до 72 часа".

Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.