/ Thinkstock/Getty Images
За 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора е задържан 38-годишен водач от Стара Загора, който предизвикал пътно произшествие. Тестът за употреба на наркотични вещества отчел положителна проба за метамфетамин.
 
Млад мъж е с опасност за живота след тежка катастрофа

В късния следобед на 30 юли на ул. „Загорка” в областния град шофьорът навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал кола, управлявана от 36-годишен водач. В следствие на удара той получил комоцио, обслужен е амбулаторно и е освободен.

Мъж загина на „Тракия”, жената и детето му са в тежко състояние

Пътуващото на задната седалка 6-годишно дете било с  охлузване на дясно рамо, прегледано и освободено, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за алкохол, като пробите са отрицателни, но виновният за инцидента старозагорец, седнал зад волана след употреба на метамфетамин. Мъжът е в ареста за едно денонощие.
 
Мъж загина, а друг е с опасност за живота след тежка катастрофа

От Пресцентъра на полицията информират и за блъсната в Стара Загора пешеходка. Инцидентът станал на ул. „Петър Парчевич”. 69-годишната жена била зад товарен автомобил, който я блъснал при заден ход.

Пострадалата е настанена в УМБАЛ "Проф. д-р Ст.Киркович"-Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателна проба.