Забавното лятно четене стартира и в Стара Загора
Забавното лятно четене стартира и в Стара Загора / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Кампанията "Забавното лятно четене" стартира и в Стара Загора. Инициативата се провежда за втора поредна година. Градът на поетите се включва за първи път.

В края на лятната ваканция ще бъдат определени „Най-четящия град" и „Най-четената детска книга" за Лято 2012. резултатите трябва да станат ясни на 17 септември. За да се класира и Стара Загора в челните позиции, трябва участниците в "Забавното лятно четене" да попълнят своя електронен читателски дневник.

"Забавното лятно четене" стартира и в Стара Загора
netinfo

Организаторите успокоиха децата, че ако през лятото са на село при баба и дядо и там няма интернет, те могат да направят списък с прочетените книги. На сайта на аz-deteto.bg книгите са разделени на задължителна литература и други книги. Ученикът трябва да отговори на един въпрос, свързан със съдържанието на произведението, за да отбележе книгата като прочетена. Миналогодишнта най-четена книга е била "Пипи Дългото чорапче".

"Забавното лятно четене" стартира и в Стара Загора
netinfo

Тифани Кънчева получи грамота и подаръци от Детския отдел като най-активен читател.

"Забавното лятно четене" стартира и в Стара Загора
netinfo

Посланици на инициативата в Стара Загора са усмихнатата поетеса Мария Донева, доц. Алексей Стоев - астроном и физик и директорът на кукления театър Дарин Петков. Началникът на РИО Стара Загора Татяна Димитрова също поощри децата и им пожела забавно и успешно четене.

Инициатори на националната кампания са Столична библиотека и детският портал Az-deteto.bg. Те благодариха на Община Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески", които поеха щафетата под липите.