За първи път ще избираме Царица на Августиада
За първи път ще избираме Царица на Августиада / DarikNews.bg, архив

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада ще се проведе за пети пореден път в Стара Загора от 14 до 16 октомври в сградата на Регионален исторически музей.

Форумът е включен в програмата на Празника на Стара Загора, а акцент тази година ще бъде Македония. За първи път ще се избере Царица на Августиада като посланик на фестивала. Той е съпроводен с богата и разнообразна, културна програма, с участието и на Държавна опера Стара Загора и много старозагорски състави.

По време на фестивала се организират срещи на винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина. Целта на организаторите е да се създаде устойчива туристическа атракция, с която да се привлече вниманието към културно-историческото наследство на Стара Загора не само на жителите на града, а и на гости и туроператори от страната и чужбина.

Сред участниците и гостите ще бъдат представители на: винопроизводството, хранителния бранш с акцент върху гурме сектора, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, банки и застрахователни компании, индустриалния сектор, държавни институции и много други гости и ценители на виното и кулинарията.

Защо Августиада и защо в СТАРА ЗАГОРА?
ЗАЩОТО Августа Траяна е едно от древните имена на град Стара Загора.
ЗАЩОТО Стара Загора може да се гордее с великолепната мозайка Дионисиево шествие - една уникална находка в прослава на Бога на виното и веселието.
ЗАЩОТО традициите, свързани с виното, са издигнати в култ още от дълбока древност и Стара Загора е запазила тези традиции и до днес.
И ЗАЩОТО Стара Загора се намира в центъра на България, постоянно е в челните национални класации за бизнес развитие и качество на живот и може да предложи на своите гости комплексно незабравимо преживяване.

Организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора.