За мечтата на едно момче
За мечтата на едно момче / Sofia Photo Agency, архив

Едно момче от Стара Загора е на път да сбъдне своята мечта. Дани /името е сменено/, е абитуриент, който освен да се подготвя за предстоящите матури, желае да завърши шофьорски курс. Необходими са само 300 лева, за да осъществи младежката си мечта, която един ден дори би могла да се превърне в негова професия. Вече има школа за шофьори в Стара Загора, която е предложила по-ниска цена за курса на младежа.

Само за няколко дни са събрани 157 лева на откритата дарителска сметка (освободена от банкови такси).

УниКредит Булбанк АД
клон Стара Загора
Сдружение "Самаряни"
Сметка в BGN: IBAN: BG83UNCR70001520533134
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
В основание за плащане отбележете: за шофьорски курс.

На 7 години Дани загубва баща си. Майка му трудно се справя с грижите за него и двамата му братя и той е настанен в Дом за деца лишени от родителска грижа, където живее до месец март. За съжаление, момчетата остават кръгли сираци."Нашият живот е тъжна картинка (моя и на братята ми). Останахме без майка и баща и винаги ще сме сами", разказва момчето в един от разговорите си с представители на Сдружение „Самаряни". Те определят Даниел като упорит младеж, който не търси помощ, а е убеден, че сам ще се справи в живота.

Ако желаете да сбъднете мечтата на Дани прочетете още на https://www.samaritans.bg/dari/za-dani-i-mechtata-mu-da-bude-shofyor