За деветнадесети път избират Кмет на Млада Загора
За деветнадесети път избират Кмет на Млада Загора / Dariknews.bg, архив

От 15 до 30 септември 2015 година стартира кампанията за избор на Кмет на Млада Загора и сформиране на Младежки общински съвет Стара Загора 2015 - 2016 година.

Младежите ще дискутират по предварително зададена тема: „Стара Загора - център на младежките инициативи", развивайки в своето представяне следните подтези:

- Младежки общински съвет - доброволчество, обучение, приятелство, младежки инициативи в действие.

- Възможности за съвместна работа между местната власт и Младежки общински съвет, партньорски организации, младежки неправителствени организации - теми и инициативи.

Жури, съставено от млади хора, активно участващи в обществения живот, ще оценява кандидатите по предварително зададени критерии.

В надпреварата на идеи може да участва всеки млад човек на възраст от 15 до 19 години от средните училища, предварително избран от съответното училище.

Изборът е на 02.10.2015 година от 19.30 ч. в залата на Центъра за наука, култура и изкуство (Младежкия дом) в навечерието на Празника на града - 5 октомври. По традиция от 19 години насам за един ден Стара Загора се управлява от Млад кмет. Той ще получи символичния ключ на града по време на церемонията за издигане на националния флаг на празника.