ремонт
ремонт / netinfo
20 млн. лв. ще струва ремонтът на пътя Стара Загора-Раднево. Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“. Срокът за изпълнение е 15 месеца, като няма да се ползват обходни маршрути, а ще се спира движението в лентите, където се работи. Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 1а е ДЗЗД „Пътно поддържане – 2000“, в което участват: „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ММЛ – ТК“, в което участват: „Мотт Макдоналд Лимитед“, Великобритания, „Трансконсулт-БГ“ ООД. Авторският надзор е на „Рутекс“ ООД.

До седмица предстои старт на ремонта на още 8,6 км от пътя на територията на област Сливен, съобщи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той ще бъде на стойност около 9 млн.лв. По този начин общо 39 км. от републиканската  пътна мрежа ще бъдат изцяло ремонтирани.

Започва ремонт на пътя Стара Загора-Раднево

Зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Янчо Калоянов, областният управител Гергана Микова,  зам.областният управител Димитър Драчев, изпълнителният директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД Антон Андонов, кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и народният представител Радостин Танев присъстваха на символичната първа копка, която даде старт на рехабилитацията на пътя. Областният управител подчерта важността на участъка и необходимостта от бързото и срочно приключване на ремонтните дейности.