Юсни Ибрям: ДПС и Атака сме на власт
Юсни Ибрям: ДПС и Атака сме на власт / DarikNews.bg
Юсни Ибрям: БСП и Атака сме на власт
66812
Юсни Ибрям: БСП и Атака сме на власт
  • Юсни Ибрям: БСП и Атака сме на власт

Признах се за виновен, защото сме на власт. ДПС и Атака сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, всички щяха да кажат, че е заради това, че сме на власт. Това каза старозагорският общински съветник от ДПС Юсни Ибрям минути след като излезе от съдебната зала.

Той се призна за виновен и подписа споразумение с Районна прокуратура, че в периода от края на месец арил до 9 май е дал по 44лв. на 9 човека, за да си издадат документи за самоличност и на парламентарните избори на 12 май да гласуват за ДПС.

Районен съд Стара Загора осъди общинския съветник на пробация по чл. 55 от НК за купуване на избирателски гласове в с. Хан Аспарухово и Стара Загора. За период от 8 месеца съветникът от ДПС трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител.

"Не съм дал пари. Те просто казаха, че съм бил аз. Не искам да се влача по дела. Няма как да докажа, че съм невинен", каза Юсни Ибрям. Цялото му изказване чуйте в прикачения звуков файл.

Той е категоричен, че няма да напусне Общинския съвет. Юсни Ибрям обеща, че на следващите избори гласовете за ДПС в Стара Загора ще бъдат 5000, а не само 3000, колкото партията събра на последните избори.