Възстановяват дигата на р.Соколица до дни
Възстановяват дигата на р.Соколица до дни / Областна администрация

Дигата от южната страна на р. Соколица в Обручище ще бъде възстановена до три-четири дни.

Изпълняват се и дейностите по изграждане на пътен подход за възстановяване на скъсаната речна дига, извършват се и дейности по отпушване на отводнителния канал, от сгуроотвала на AES до коритото на р. Соколица.

По нареждане на областния управител Недялко Недялков от петък на мястото на работните дейности в с. Обручище е Христо Желев - гл. експерт „Разпореждане с държавна собственост" в Областна администрация, който пряко наблюдава и контролира дейностите по възстановяване на скъсаната дига. Работата се осъществява благодарение на екипи от „Мини Марица-изток", AES - Гълъбово, ТЕЦ „Контур Глобал Марица изток3" и „Трейс Груп Холд" АД.

Областният управител посети и дома на 80-годишния Христо Манолов, който пострада най-тежко от наводнението в началото на месеца. Зам.-кметът на община Гълъбово Пламен Бараков заяви, че общинската администрация ще е готова с обобщените данни от направените протоколи за щетите на хората в селото.

Недялков ще поиска утре среща с ръководството на електроразпределителното дружество EVN, тъй като част от жителите на селото искат отсрочка от дружеството за заплащането на ел. енергия. През последните три месеца домакинствата в с. Обручище са претърпели щети, поради нееднократно спиране на тока.