Втори ден учени протестират на казанлъшкия площад
Втори ден учени протестират на казанлъшкия площад / netinfo

За втори ден днес 20-тина бивши и настоящи служители на Института по розата в Казанлък протестираха на площад „Севтополис" в града. Протестът им е срещу обявения и манипулиран по техни думи конкурс за директор на научния институт.
Според протестиращите, конкурсът е обявен заради професор Недко Недков, който в момента е врид. директор.


Недоволните на казанлъшкия площад не са съгласни с поредното 4-то назначение и предстоящо 5-то на Недков на ръководния пост. В знак на несъгласие с назначаването му преди месец и половина за временно управляващ института, 7 от научните работници подадоха оставки и от края на миналата седмица те са на трудовата борса. На практика с този техен ход, институтът по розата престана да извършва научна дейност.


Освен проф. Недков, за участие в обявения от ръководството на Селскостопанската академия конкурс, документи са подали още двама бивши ръководители на ИРЕМК- Нашата Ковачева, която ръководи института в последната година и половина и Георги Чаушев, директор на института в периода 1994-1996 година.

Протестиращите тази вечер на площад „Севтополис" издигаха различни лозунги срещу Недко Недков и лозунги, с по-общи искания.
В разпространявани от протестиращите малки брошури по площада, Недко Недков се определя като „олицИтворение на корумпираност, самовластие и безхаберие!"

Резултатите от конкурса за нов директор на института по розата се очакват в средата на декември.Според протестиращите те са предрешени.