Втори ден от протеста – мирен ,без арести
Втори ден от протеста – мирен ,без арести / снимка БТА
Млекопроизводители от Старозагорско блокираха за половин час пътя за Казанлък. След вчерашния арест, днес протестиращите не влязоха в пререкания с полицията , въпреки забраната за блокада от Община Стара Загора.

“Оставаме в стачна готовност до утрешното заседание на Министерски съвет. Ако се вземе решение за изплащане на обещаните от министър Меглена Плугчиева 60 млн. , ще прекратим протестите. В противен случай тръгваме към София с животните още другата седмица”, заканиха се млекарите.

Ако тези пари се изплатят и ЕК наложи глоба на страната ни , тя трябва да бъде изплатена от депутатите на ДПС и НДСВ, е мнението на секретаря на БЗНС-НС Моньо Христов, който подкрепи старозагорските протестиращи. Съпричастни към тях бяха и представители на Пловдивската Асоциация на млекопроизводителите.

Недоволните фермери блокираха изхода за Казанлък, малко след 11 часа. Преди това, лично председателят на Сдружението им Танчо Колев, който вчера беше арестуван, прикани стопаните да не се противопоставят на полицаите.” Ще мълчим, така както четири месеца мълчат управляващите”, призова той.

В първи прикачен звуков файл може да чуете как премина вторият ден от протеста на Старозагорските млекопроизводители, а във втория – защо и Моньо Христов търпи загуби.