къща
къща / netinfo
Журналисти номинират общински съветник
Втората номинация да Годишните награди „Добрият Самарянин“ е от Дарина Колева и Светослав Стоянов, журналисти от екипа на bTV в Стара Загора. Те номинират Юсни Ибрям с думите: “Доброто наистина е заразно и наистина дебне от ъгъла. И заслужава да бъде помнено и забелязано! Защото добрината и върнатата усмивка нямат цена!”

Добротворецът: Юсни Ибрям и неговата бригада от строителни работници

Добротворството: 83-годишната жителка на село Кравино, община Опан - Стана Иванова, остава без покрив над главата си, навръх Цветница, 2018 г.

На 19-ти март, самотно живеещата жена оцелява като по чудо, след като проливни дъждове и вятър срутват покрива и две от стените на дома на баба Станка. Тя няма близки - мъжът й почива преди 40 години, преди 17 години - губи и сина си. Жената няма застраховка за къщата. Добри хора й дават временен подслон, а надеждата за спокойни старини в собствен дом изглежда невъзможна...

След призив в социалните мрежи от кмета на община Опан Генчо Колев започва кампания, в която се събират средства за възстановяване на дома на баба Станка. Един напълно непознат човек, Юсни Ибрям, настоящ общински съветник, по професия строител, без да се замисля, научавайки за ситуацията от вестникарска публикация, пристига в селото, решава със собствен труд и средства да възстанови къщата на възрастната жена. Събира бригада от работници, които за броени дни изливат нови основни, зидат стени и поставят нов покрив. Когато наетата от Юсни Ибрям бригада разбира, че той им плаща от джоба си, хората се отказват от хонорара си и така сговорна дружина… къща вдига!

Днес баба Станка има дом. Има и покъщнина, благодарение на Лео Кадели от „Приятели, помагайте“, който гледал репортажа поbTV за стореното от Юсни Ибрям и решил също да се притече на помощ!