Втора антистрес група за жени стартира в сдружение Самаряни
Втора антистрес група за жени стартира в сдружение Самаряни / Dariknews.bg, архив

След успешното приключване и силен интерес към предходния тренинг, разработен специално за жени, които са под влияние на стрес в следствие на преживяно насилие и напрежение във взаимоотношенията, съвсем скоро стартира нова възможност за включване в поредното антистрес обучение.

На 29.09 от 17:30 часа в Комплекс за социални услуги за деца и семейства на ул. „Христо Ботев" № 205 е организирана информационна среща, на която желаещите ще могат да се запознаят отблизо с програмата и водещия на предстоящото обучение и да зададат въпросите, които ги вълнуват.

Самият тренинг е планиран да стартира на 6 октовмри. В условията на отворена група между два и четири пъти месечно ще бъдат проведени осем тематични сесии.

Всички теми, включени в антистрес курса, имат за цел да помогнат на жените да изминат своя път на израстване и справяне с този така травматичен проблем - насилието.

Благодарение на специално разработените сесии, жените ще могат да работят над депресивни състояния, чувство на несигурност, безпокойство, стрес, неглижиране. Груповите занятия ще помогнат на всяка една от участничките да преоткрие силите и уменията си и да продължи напред.

Тренингът, който ще бъде воден от психптерапевта Екатерина Даскалова-Зафирова, няма такса за участие и е отворен за жени, които имат желание да се информират по темата и да потърсят различни решения за справяне с насилието в техния живот. Всяка тема е самостоятелна и не е задължително да бъде посетена цялата програма.

Максималният брой на участници в групата е 21.