ВСУ “Черноризец Храбър” със сертификат “DS LABEL”
ВСУ “Черноризец Храбър” със сертификат “DS LABEL” / netinfo

Варненският свободен университет "Черноризец храбър" получи в знака за европейско дипломно приложение "DS LABEL".

"В началото на тази година кандидатствахме общо 7 университета. Единствено ВСУ "Черноризец Храбър" бе удостоен през юни на официална церемония в Брюксел с сертификата "DS LABEL", обясни  доц. д-р Георги Калагларски, завеждащ катедра "Журналистика" в ВСУ.

Той разказа, че това е най-новият сертификат на ЕС, който удостоверява качеството на образованието и се издава за четири години.

"Работодателите се обръщат с особено уважение към студентите, които са завършили университет с такъв знак за качество", отбеляза още доц. Калагларски.

12 хиляди студенти се обучават във ВСУ "Черноризец Храбър" в редовна и задочна форма. Между 4 и 7 души кандидатстват за едно място. Най-голям е интересът за специалността "право".

До момента над 900 студента са се записали в университета, а повече от 2500 са подали документи за кандидат-студентските изпити.

ВСУ  "Черноризец Храбър" разполага с три факултета - Стопански, Юридически и Архитектурен. Университетът е получил най-високата оценка за акредитация със срок до 6 години.