Всички аптеки в Старозагорска област са с касови апарати
Всички аптеки в Старозагорска област са с касови апарати / DarikNews.bg, архив

Няма търговски обекти, търгуващи с лекарствени продукти в Старозагорска област, които да не са свързани с НАП. Над 30 са проверените аптеки.

В част от случаите обектите са били, други са продадени на нови собственици, които вече са свързани със системата на НАП, а трети са със сменен предмета на дейност.

Най-лесният начин да се провери дали касовият апарат на дадена аптека е свързана с НАП е да се разгледа внимателно издадената касова бележка. Ако в долния й край има лого, на което са изобразени буквите BG, това означава, че търговецът е изряден и е свързал касовия си апарат с агенцията, обясниха от НАП и препоръчаха, ако липсва подобно изображение, гражданите да сигнализират на данъчните за нередовните аптеки.

Припомняме отново, че законоустановеният срок в наредбата за фискалните устройства изисква търговците на зърно и зърнени култури, регистрирани по ДДС, да осъществят дистанционна връзка с НАП до края на ноември 2011г.
За всички останали търговци регистрирани по ДДС, срокът за свързване на касовите апарати с НАП е 31 март 2012г.

Всеки търговец може да провери дали моделът на притежаваното устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за фискалните устройства. На интернет страницата на НАП-www.nap.bg, в „Свържете касовите си апарати с НАП", всеки заинтересован може да направи необходимата справка за притежавания от него касов апарат.