Връчват наградите Чудомир, закриват празниците
Връчват наградите Чудомир, закриват празниците / netinfo

Спектакълът на Театър " Българска армия" - "Сега или никога" на Валентин Кранодаров е тазгодишинят Комедиен хит на сезона, в 12-то издание на добилия популярност театрален фестивал. По традиця фестивалът се провежда като част от Чудомировите празници в Казанлък.
Отличеният спектакъл тази вечер ще донесе на създателите си и актьорите престижната статуетка Чудомир, дело на Стефан Шишков.
В рамките на тазгодишното издание на фестивала се състезаваха 5 постановки: на театъра на Армията, на Сатиричиня театър, както ина театрите в Сливен, Шумен и Казанлък.


По време на официалното закриване на юбилейните 20-ти Чудомирови празници тази вечер в Казанлък, ще се връчи и литературната награда Чудомир.
Тазгодишният й носител е писателят Петър Софрониев за фейлетона му "Минералната вода- начин на употреба". Решението за това ена тричленно жури, председателствано от писателят- хуморист Румен Белчев.
16 хумористични творби, публикувани през миналата година във вестник "Стършел" се състезаваха в тазгодишното издание на конкурса.


Организаторите на проявите- фондация " Чудомир" и Община Казанлък, съвместно с фотографското сдружение в Казанлък ще връчат статуетката Чудомир и на спечилилата първо място в 6-то издание на фотоконкурса "Човекът до мен"- Десислава Игнатова от София.