Връчват Малките Оскари в понеделник
Връчват Малките Оскари в понеделник / netinfo

Около 2000 деца от 15 училища се включиха в конкурса на Общински детски център „Между небето и земята". Над 100 са наградите за участниците в трите възрастови групи и 7-те раздела - литература, музика, рисунки, приложно изкуство, спорт, природни науки и екология.

"Получихме 680 рисунки, 182 стихотворения, 25 приказки, 33 разказа, много гатанки, 11 сценария и 84 есета. Представени са 42 научни разработки, изявили са се 27 театрални трупи и 18 танцови групи и индивидулни изпълнители", каза директорът на Общински детски център Венелин Кръстев.

17 спортни отбора ще се състезават на 1 юни от 10 часа пред общината в дисциплините многобой и крос. От 13 часа в ПАРК МОЛ - Стара Загора започва над 5-часова програма, с която конкурса „Между небето и земята" ще завърши. В 18:30 часа ще се състои връчването на Малките Оскари на спечелилите призови места  в конкурса.

Всички участници ще получат специални сертификати на български и английски език за проявена активност и гражданска позиция, каза още Венелин Кръстев. Общо 5000 лева е наградният фонд на конкурса, а отличените ще получат подаръци -книги, музикални плейъри, стативи, бои, цифрови фотоапарати и видеокамери.

В понеделник всички наградени ще преминат по „червения килим", за да получат своите отличия в първия конкурс на Общински детски център-Стара Загора.