Връчиха Златното яйце от поетичния конкурс  „Веселин Ханчев
Връчиха Златното яйце от поетичния конкурс „Веселин Ханчев / DarikNews.bg, Невена Божкилова

24-годишният Калин Петров получи голямата награда - призът "Златното яйце", в 27-мото издание на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" - Стара Загора. Отличените стихотворения на младия поет са „С три метаморфози" и „Тазобедрените стави на нощта". Калин Петров е родом от Варна, израстнал е в Сливен, а сега следва в ПУ „Паисий Хилендарски".

Журито присъди две втори награди - на Петър Денчев, който е на 24 години от София за стихотворението му „Писмо от Средиземно море" и на Цветелина Манова на 25 години от Варна. Нейното отличено стихотворение се казва „сънят на богомолката". Трета награда си поделиха отново двама автори - Никола Петров и Андриана Светлинова и двамата млади автори са на по 23 години и са от София. Поощрителни награди получиха още 10 млади творци.

В 27-то издание на конкурса участват общо 27 мъже и 77 жени на възраст от 10 г. до 25 години. Утре от 10.00 часа в Къща музей "Гео Милев" ще се проведе традиционната Поетическа работилница за участниците в конкурса. Проявите в програмата на конкурса завършват на 12 ноември, когато от 18.00 часа в столицата в Народно читалище „Бачо Киро" ще се състои Поетическа среща на участниците и наградените в автори.