/ netinfo
Преподавателят по английски език от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Таня Маджарова е носител на индивидуалната награда „Анастасия Тошева“.  Отличието е за успешното прилагане на европейски проекти по програма „Еразъм +“. „Признателна съм на колегите, които ме подкрепят, но и на учениците, които ни вдъхновяват“, сподели Маджарова под бурните овации на своите възпитаници. 

награди
netinfo


Колективната награда получи екипът на детска градина „Светлина“ . Тя е за високи постижения като екип, работа по различни проекти, съвместни инициативи с Държавна опера, Драматичен театър и Куклен театър.

Тя бе връчена от Иванка Сотирова на директора на детското заведение Йоанна Димитрова. „Ще продължим да вървим напред, ние знаем, че най-важен е духът“, обеща Йоанна Димитрова.

награди
netinfo


Наградата "Анастасия Тошева" е учредена през 1999 година и се присъжда за заслуги в сферата на образованието и културата.

За първи път бе връчена и новата награда „Млад учител“. Носител на плакета за 2018 година е преподавателят от Шесто основно училище „Свети Никола“ Гергана Стратиева.„Любовта на децата е това, което ме мотивира и ме движи, за да бъда по-добра всеки ден“, сподели учителят.

награди
netinfo


На церемонията по връчването на наградата „Анастасия Тошева“, която се състоя снощи в РБ „З. Княжески“, бяха отличени и съвременните будители на Стара Загора. Наградата на Съюза на учените тази година е за д-р Иван Аяров и Боряна Каниду.“ Отличените получиха  пластики и грамоти.

награди
netinfo


Те ще посетят и европейската столица Брюксел, по покана на евродепутатите Ева Майдел и Асим Адемов. Над 50 Почетни грамоти ще получат и членовете на Съюза, които имат кръгли годишнини и юбилеи през 2018 г.